I 2007 fik en aktionær den ide, at få kunstneren Dominique Sosolic til at tegne Château d'Azans. Han fik frit slag.

Han satte sig på flodbredden overfor Château d'Azans med blyant og skitseblok. I de dage han var der, så han hver dag den samme mand stå og fiske. Det var en englænder, som hvert år flyttede ind på campingpladsen for at være i Dole og fiske i Le Doubs. Det var sket igennem 25 år. Tegningen skulle gives til en aktionær, som hvert år flytter ind på Château d'Azans for at holde ferie i Dole.

Et års tid efter lå en sepia-tegning færdig. Dens brune farver indbød til kopiering og til at hænge på Château d'Azans, måske i alle ferieboligerne.

Dominique Sosolic gav aktionæren lov til at kopiere tegningen frit, og den blev stillet til rådighed for selskabet. Det var en større opgave end forventet, da de franske kopifirmaer ikke teknisk kunne fremstille ordentlige kopier. I Danmark fik selskabet et grafisk firma til at udføre opgaven.

På et tidspunkt forærede aktionæren et tryk af tegningen til Dominique Sosolic, og det satte på ny gang i den kunstneriske proces. For vel havde det grafiske firma i Danmark kælet for nuancerne, men det var alligevel ikke helt som originalen. Originalen var fortsat i København - da kunstneren blev grebet af trangen til at ændre på kopien. Den manglede lidt dybde og liv. Der kom svagt farvekridt på bygningens facade, og træerne blev grønne. Den "tomme" kant på billedets højreside og top blev gjort mere markant. De "tomme" felter blev af kunstneren forklaret med, at billedet ikke måtte optræde som helt færdigt og samtidigt skulle vise sepia papirets struktur.

Da kunstneren nu havde lavet en original af kopien - forærede han denne original nr. 2 til Château d'Azans med det lille ønske, at Slottet på billedet skulle fremstå med den dybde og det liv, som motivet fortjente. Derfor har billedet fået en central plads på den ovale trappe, og derfor er der forskel på dette billede og de 19 billeder, som hænger i lejlighederne og i receptionen.

Dominique Sosolic bor i Dole og er mest kendt for sine gravurer. Hans arbejder er fyldt med symbolik og er ofte udført som flerfarvet kobberstik i blå og grønne nuancer. Han har udstillet mange steder, som f. eks. Belgien, Danmark, Egypten, Frankrig, Holland, Japan, Korea, Polen, Schweiz, Tyskland og USA.

Det er også Dominique Sosolic, som har tegnet selskabets logo.